Logo Huismuziek Zeist

 

Welkom bij Huismuziek, afdeling Zeist

 

 

Over Huismuziek Zeist:

  

 

Huismuziek biedt de mogelijkheid voor amateur-musici om in ensembles te musiceren onder leiding van een professionele dirigent.

Nieuwe leden gevraagd: Geen tijd om iedere week naar een ensemble te gaan? Kom dan naar Huismuziek Zeist! Wij repeteren 15 keer per jaar tussen 20u en 21:30u op de donderdagavonden in de Van Tetslaan 4 te Zeist. Iedereen die een muziekinstrument bespeelt is welkom. We zijn met name dringend op zoek naar basinstrumenten (cello, trombone).

Ons doel is: het regelmatig ( 1 x per 14 dagen), samenspelen voor eigen plezier. Optreden voor derden heeft daarbinnen een bescheiden plaats en gebeurt incidenteel, door leden die zich daarvoor beschikbaar stellen.

Ons speelseizoen loopt van september tot juni.
We organiseren regelmatig openbare bijeenkomsten voor alle speelgroepen. Deze bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen uit de gemeente Zeist en uit omliggende gemeenten en worden aangekondigd in de plaatselijke media en op deze site.

Huismuziek Zeist bestaat uit twee ensembles: een blokfluitgroep en een gemengde groep. Om aan één van deze groepen te kunnen meedoen moet men volwassen zijn, enige ervaring hebben in het samenspelen en direct van blad kunnen spelen. Onze subbas blokfluit geeft het samenspelen een extra tintje. Verschillende leden bespelen deze fluit bij toerbeurt.

Regelmatig worden gezamenlijke speelavonden georganiseerd voor onze twee ensembles.

Ook worden er wel eens samenspeelmiddagen georganiseerd met andere Huismuziek-afdelingen.

Huismuziek Zeist is een regionaal onderdeel van de landelijke vereniging Huismuziek, Vereniging voor Samenspel en Instrumentenbouw. Voor meer info zie http://www.huismuziek.nl/